Na in verschillende Amsterdamse buurten gewoond te hebben, kwam ik jaren geleden terecht in Oud-west. Toen nog een buurt die niet aantrekkelijk was, maar ik was al lang blij dat ik een woning had gevonden.

In het gebruik bleek de buurt eigenlijk erg leuk. Er was rust en bedrijvigheid, een groot aanbod aan winkels en een markt, musea, park en de binnenstad vlakbij, en er was diversiteit in de bewoners. Studenten, ouderen, mensen met en zonder een migratie-achtergrond, alleenstaanden, gezinnen: de afwisseling maakte het levendig. Ik verhuisde binnen de buurt, kon er later een huis kopen en ben er nooit meer weggegaan.

Intussen is het 40 jaar later. Mijn woning is op 4 hoog zonder lift. De dagelijkse boodschappen en al het huisraad inclusief piano zijn in de loop der jaren langs alle trappen naar boven en beneden gesjouwd. Dat is prettig om te doen en het houdt een mens fit. Maar net als veel anderen in hun verhaal beschrijven, vraag ik me af of en hoe ik hier kan blijven wonen als ik ouder ben.

Wat heb ik mogelijk in de aanbieding?